Els & Santé

Tijdens de cursus Freelancen, een hele onderneming had ik geleerd hoe je succesvol een idee pitcht bij een publieksblad. Huiswerk voor de volgende keer: bedenk zelf een idee en bied dat aan bij een magazine naar keuze.

Ik had een idee: een artikel over het geheim van Dr. Phil. Hoe komt het dat zo veel vrouwen met hem weglopen? Is hij een geniale psychotherapeut of gewoon een charismatisch entertainer? Om mijn pitch te oefenen zou ik eerst bellen met Santé. Daar zouden ze mijn idee fileren. En dan zou ik het met een aangescherpt idee nog eens proberen bij het blad waarvoor ik toen het allerliefst wilde schrijven: Libelle. En Libelle zou dat idee dan open armen ontvangen.

Dat ging helemaal mis. De chef redactie van Santé was meteen enthousiast over Het geheim van Dr. Phil en wilde het artikel graag hebben. Daarna schreef ik voor Santé nog meer reportages, onder andere over de heilzame werking van creatief bezig zijn, rituelen en symbolen in ons leven, de kracht en kwetsbaarheid van familiebanden en Het geheim van de Keuringsdienst van Waarde.