Jaarverslagen

10 jaarverslagen voor Humanitas
Voor Humanitas maakte ik tien keer een jaarverslag. Als fact checker, tekstcorrector en redacteur en de laatste jaren vooral als eindredacteur. In 2012 verscheen het jaarverslag voor het eerst online. Facetnavigatie maakt het document goed doorzoekbaar. Schrijven voor facetnavigatie vergt enige oefening, maar het werkt.

Jaarverslag in 3 weken voor Resto VanHarte
In 2012 schreef ik in 3 weken alle teksten voor het jaarverslag van Resto VanHarte. Een nieuwe opdrachtgever, die ik toen alleen nog maar kende van horen zeggen. In een maand leerde ik de organisatie van binnen en buiten kennen. Diepte-interviews met bestuursleden en medewerkers gaven me alle informatie die ik nodig had. Van de jury van De Transparant Prijs kreeg het jaarverslag een 8. Ik ben elk jaar weer trots dat ik dit jaarverslag mag schrijven.

Jaarbericht voor ziekenhuispersoneel
Voor het Kennemer Gasthuis heb ik samen met een collega-tekstschrijver en een grafisch ontwerper het Jaarbericht 2007 gemaakt. Een extra toegankelijke versie van het jaarverslag, bedoeld voor het personeel. Het document moest een doelgroep aanspreken die varieerde van receptionist tot medisch specialist. Lastig, maar het is gelukt.

De twee mooiste jaarverslagen maakte ik voor Humanitas Financiële Dienstverlening. Samen met Brenda Spuij, die ook mijn huisstijl heeft ontworpen. Voor het Humanistisch Verbond heb ik drie keer het Jaarbeeld geredigeerd.