Over Els

1991 Els haalt haar vwo-diploma. Ten overstaan van een volle zaal memoreert de rector haar als ‘degelijk en betrouwbaar’. Els, net 18, gaat door de grond.

1995 Els haalt haar heao-diploma. Ze realiseert zich echter dat ze niet gelukkig wordt als de rest van haar leven in het teken staat van Management, Economie en Recht en gaat Sociologie studeren. Naast haar studie werkt ze bij Humanitas als redactiecoördinator van het verenigingsmagazine.

1998 Els studeert af op het onderwerp ‘werkbeleving’. Ze vindt een baan als projectleider internationaal & automotive onderzoek bij TNS Nipo. Haar eigen werkbeleving laat echter te wensen over.

1999 Els stapt over naar Motivaction en wordt projectleider werknemerstevredenheidsonderzoek. Consumentenonderzoek ligt haar beter en ze blinkt uit in diepte-interviews houden en dikke rapporten schrijven.

2001 Els zoekt afleiding en stort zich in de avonduren op het schrijven van stukjes voor haar goedbezochte blog Exploring Els (whiskas.net). ‘s Nachts droomt ze ervan om professioneel tekstschrijver te worden.

2002 Els zegt haar baan op en zoekt het geluk als zelfstandig journalist, tekstschrijver en eindredacteur. Ze volgt schrijfcursussen aan de Hogeschool Utrecht en de Schrijversvakschool en haalt haar eerste opdrachten binnen.

2017 Els heeft het geluk gevonden als tamelijk allround tekstschrijver en eindredacteur. Opdrachtgevers bestempelen haar manier van werken als ‘degelijk en betrouwbaar’. Dat vindt Els, inmiddels 44, een compliment.